Wat is coaching?


Om te beginnen is het belangrijk te stellen wat het niet is: coaching is geen therapie. Het is ook geen training, ik ga je geen kant-en-klare oplossingen geven.

Coaching is een hele persoonlijke manier van leren. Je bent ergens tegen aan gelopen, op je werk, in je relatie, of 'gewoon' in jezelf. Via coaching kun je jezelf effectiever gedrag aanleren zodat je op een blijvende manier deze situaties beter kunt aanpakken. Je leert met meer zelfvertrouwen om te gaan met gedrag van anderen en/of jezelf, en met je eigen gedachten en gevoelens.

Omdat het zo persoonlijk is vereist het een open instelling en bereidheid om bij jezelf op onderzoek uit te gaan. Anders gebeurt er niks.

Afgezien daarvan is coaching voor iedereen. Ongeacht je vraag. Ongeacht je achtergrond, ervaring, kennis, opleidingsniveau, leeftijd of levensfase.

Er zijn verschillende vormen van coaching. Sommige coaches houden klassieke praatsessies. En alhoewel die zeer effectief kunnen zijn, kies ik regelmatig voor een actievere vorm waarbij mensen letterlijk in beweging komen. Dit kan zijn door opdrachten waarvoor je uit je stoel moet komen, of door een sessie in te richten als wandelcoaching.

Los van de vorm van coaching heb ik ook een eigen coachstijl. Het is belangrijk dat je een klik voelt met mij als coach. Dit is een gevoelskwestie dus hier komen we tijdens het kennismakingsgesprek of de eerste sessie vanzelf achter.

Het grondprincipe van mijn visie als coach is 'in verbinding staan met jezelf'. Het is mijn ervaring dat een sterke(re) verbinding met jezelf een voorwaarde is voor een rijk(er) leven.

Die verbinding is makkelijker en sneller te leggen in een natuurlijke omgeving. De natuur weet namelijk instinctief wat het moet doen, hoe te groeien, hoe te leven. Maar in onze huidige samenleving zijn we ver verwijderd geraakt van die natuur, van de natuurlijke kennis in onszelf die net zo goed weet hoe te groeien, hoe te leven. Onze gevoelsmatige en lichamelijke intelligentie is groot maar we sjezen er dagelijks met een rotgang aan voorbij. Door in de natuur te zijn, en in combinatie met de oefeningen die ik aanbied, wordt het makkelijker om jezelf weer te voelen, en te horen. Je leert opnieuw waar te nemen wat er in je speelt, en welke verlangens er sluimeren. Zo vinden we samen een ingang voor de kleine of grotere koerswijziging waar je naar op zoek bent.

Dit kan uitstekend middels een coachtraject. En misschien is het 'Nature Escape Weekend' ook iets voor jou. Daarin gaan we met een kleine groep een weekend lang op een prachtige plek uitwaaien en is er alle ruimte voor persoonlijke ontwikkeling:

Nature Escape Weekend


WE MOGEN WEER!

Door corona heeft het even stil gelegen, maar gelukkig is het weer mogelijk om - met inachtneming van de geldende corona regels - weekenden te organiseren.

Gun jezelf dit uitstapje uit de dagelijkse routine.

©2021 Heeman Coaching | Alle rechten voorbehouden
Mogelijk gemaakt door Webnode Cookies
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin